Koçluk eğitimi almış olmak Koçluk yapmaya yeter mi?

Koçluk eğitimi almış olmak Koçluk yapmaya yeter mi? Peki, kişiyi etkili ve başarılı bir koç haline getirir mi?

Geçtiğimiz 10 yılda oldukça popüler hale gelen ve ülkemizde de farklı ekollerden çeşitli kurumlarca eğitimleri verilen koçluk mesleği , her ne kadar meslek olarak hukuken tanınmış olsa da, standartları, içeriği, kontrolleri, unvanlama süreci, kendini “koç” ilan edenlerin  kontrolü anlamında henüz yaygın  ve herkes tarafından bilinen bir standart süreç yok.

Profesyonel koç adaylarının, eğitimlerini seçtikleri kurumdan aldıktan sonra, ne kadar gelişecekleri, başka hangi eğitim ve disiplinler ile koçluk metodolojilerini zenginleştirecekleri kendilerine kalmış.

Bir yandan, sorumluluk almayı ve kişinin istekliliğini, motivasyonunu önemseyen bir mesleğin, uygulayıcısının da kendi motivasyon ve gelişim prensibini sürdürmesi önemli iken, diğer yandan da bu işe emek, zaman ve en önemlisi gönlünü vermiş kıdemli koçlar olarak, yıllar içinde biriktirdiğimiz teorik ve pratik bilgiyi yeni koçlara aktarmayı sorumluluk biliyoruz.

Şapka Danışmanlık Koçları olarak toplamda 30 bin saati aşan, 4 farklı ekolü kapsayan koçluk donanımımızı son olarak Uluslararası Koçluk Federasyonu’nun mentörluk unvanı ile de birleştirerek;

  • Henüz yolunda başında olan,
  • Eğitim almış ama koçluk yapmaya başlamamış
  • Daha fazla deneyim ve koçluk performansı ile ilgili geribildirime ihtiyaç duyan meslektaşlarımız ile paylaşmaya niyet ettik.

Teori ve pratiğin bir arada yürüyeceği, bilgi, uygulama ve mentörlük geribildirimi içerikleri ile birbirini takip edecek haftada bir gün, toplam 4 oturum- 4 haftalık bir program oluşturduk.

Koçluk yaparken önyargısız ve temiz bir zihin ile anda var olmanın en kıymetli ve ön şart olduğunu bildiğimizden bu 4 oturumun ilkini de koçların kendi zeminlerini temizlemeleri için onlara koçluk yapmaya ayırdık.

Koçluğa dair kalıp ve kısıtlayıcı duygu ve düşünceler ile kişinin kendi koçluk performansına dair algısını gözden geçireceğimiz, farkındalık ve dönüşüm hedeflediğimiz bu ilk oturumun ardından ise temel başlıklarımız şöyle:
  • Mentör gözetiminde grup içi ikili koçluklar ile gelişim alanlarının tespiti
  • Koçluğa dair teorik konuların gözden geçirilmesi
  • Koçluk araçlarının gözden geçirilmesi ve yeni araçlar üretebilecek yaratıcılığın pekiştirilmesi
  • ICF etik kurallarının yerleştirilmesi
  • Vakalar üzerinde çalışarak koçluk pratiğinin geliştirilmesi
  • Olası moral veya içsel çatışmaları öngörerek en doğru tutumun çalışılması
  • Koç̧ adaylarının veya yeni koçların odaklanacağı alanları bulmaları için deneyim kazandırılması

(ICF onaylı mentor) ile güvenli ve ekoller üstü bir gelişim için 4 haftalık gelişim programı

Mesleğine saygısı olan, bu mesleği yapabilmenin ve başarılı olabilmenin sürekli öğrenme ve gelişmeden geçtiğini bilen, kendi ile çalışmaya açık ve gönüllü çiçeği burnunda koçları birlikte gelişmek, birbirimizden öğrenmek ve uzun soluklu yol arkadaşlığı yapabilmek için diledikleri tarihteki programa birine mutlaka bekliyoruz.

?Koçlar için Gelişim Programı – 4 oturum
? Her ay yeni bir grup
⏱ Her Salı 09:00 – 12:00
? 0531 377 77 52

Kredi kartı ile satın almak için tıkla!

İlk grup:  1-8-15-22 Eylül
İkinci grup: 6-13-20-27 Ekim
Üçüncü grup: 3-10-17-24 Kasım
Dördüncü grup: 1-8-15-22 Aralık